Tensiuni Paris/Londra pe tema Brexit: Johnson îl compară pe Hollande cu un gardian de lagăr nazist

Postat la 18 ianuarie 2017 62 afişări

Tensiuni Paris/Londra pe tema Brexit: Johnson îl compară pe Hollande cu un gardian de lagăr nazist

Francois Hollande, preşedintele Franţei, ar putea vrea să administreze "bătăi" în stilul unui "gardian de lagăr" din al II-lea Război Mondial, a acuzat ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, după ce oficiali francezi au transmis Londrei să nu se aştepte la o relaţie bună cu UE după Brexit.

După discurul rostit marţi de Theresa May, consilieri prezidenţiali francezi au transmis că Marea Britanie nu trebuie să se aştepte la o relaţie mai bună cu Uniunea Europeană după ieşirea din Blocul comunitar.

Rugat de jurnalişti, în cursul unei vizite în India, să comenteze avertismentul, Boris Johnson, un politician considerat populist, a afirmat: "Dacă domnul Hollande vrea să administreze bătăi punitive oricărei persoane care încearcă să scape din UE, în maniera unui gardian din filme despre al II-lea Război Mondial, nu cred că acesta este un drum înainte; şi nu este în interesul prietenilor şi partenerilor noştri".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.