Telenovelele îţi pot deteriora creierul. Un neurochirurg explică ce se întâmplă în creierul nostru atunci când ne uităm la astfel de filme

Postat la 05 ianuarie 2023 1007 afişări

Telenovelele îţi pot deteriora creierul. Un neurochirurg explică ce se întâmplă în creierul nostru atunci când ne uităm la astfel de filme

Potrivit neurologului Erwin Höllinger, ceea ce se întâmplă în creierul nostru atunci când ne uităm la telenovele poate fi foarte periculos.

Erwin Höllinger susţine că telenovelele pot fi la fel de dăunătoare ca şi dependenţa de droguri.

Aceste programe se caracterizează prin exagerarea emoţiilor şi dramatizarea situaţiilor.

Potrivit neurologului Erwin Höllinger, ceea ce se întâmplă în creierul nostru atunci când ne uităm la telenovele poate fi foarte periculos. S-ar putea să vă surprindă faptul că ceva aparent inofensiv ca o telenovelă ar putea avea capacitatea de a afecta un organ atât de complex precum creierul. Cu toate acestea, se pare că ar putea fi adevărat. Această afirmaţie vine de la Erwin Höllinger, profesor şi neurolog la Universitatea din Salzburg (Austria).

Telenovelele sunt seriale de genul melodramatic. Ele sunt produse în cantităţi mari şi tind să aibă audienţe uriaşe. De fapt, ele alcătuiesc o industrie de milioane de dolari. În plus, telenovelele sunt folosite ca mijloace de pătrundere culturală. Aceste programe se caracterizează prin exagerarea emoţiilor şi dramatizarea situaţiilor. Ele tind să se mişte între romantism, ieftin şi periculos. De obicei, ele introduc anumite situaţii în intrigă pentru a genera tensiune, astfel încât spectatorul să fie captivat. Totuşi, de ce dăunează ele creierului?

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cercetari,
creier,
sustinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.