Tehnologia care ''poate vedea prin clădiri'' şi ar contribui la reducerea accidentelor auto

Postat la 09 octombrie 2018 98 afişări

Noua tehnologie dezvoltată de institutul de cercetare al Honda care implică comunicarea de tip V2X (vehicle-to-everything) poate reduce sau chiar elimina coliziunile dintre autovehicule.

Tehnologia care ''poate vedea prin clădiri'' şi ar contribui la reducerea accidentelor auto

Mai simplu spus, inginerii de la Honda Research & Development Americas au dezvoltat tehnologie capabilă să vadă prin şi în jurul clădirilor; iar pe măsură ce capacităţile acestei tehnologii cresc şi riscurile unui accident se diminuează, relatează Tech Xplore.

 

De asemenea, au dezvoltat şi tehnologie de „intersecţie inteligentă”, care ajută vehiculele conectate să recunoască faptul că există maşini care se apropie sau pietoni ascunşi după clădiri sau alte maşini care se pregătesc să traverseze.

 

Circa 20% dintre cele aproape 35.000 de decese cauzate de accidente din trafic din SUA din fiecare an au loc în intersecţii”, au precizat cei de la Honda Research & Development Americas într-o declaraţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.