Teach for Romania a sărbătorit 5 ani de activitate

Autor: Andra Stroe Postat la 07 noiembrie 2018 79 afişări

Organizaţia non-profit din sistemul educaţiei Teach for Romania a sărbătorit ieri, alături de copii, profesori, alumni şi parteneri, aniversarea a 5 ani de activitate, în cadrul conferinţei Educaţia rescrie povestea, care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Teach for Romania a sărbătorit 5 ani de activitate

În 5 ani, comunitatea Teach for Romania a ajuns să numere aproape 150 de profesori, care au reuşit să inspire peste 7.000 de copii.

Dacă la înfiinţare, în anul 2014, au fost 880 de candidaţi care şi-au manifestat interesul de a intra în program, în 2018 numărul lor aproape s-a dublat, fiind înregistraţi aproximativ 1.600. O realizare şi mai mare este reuşita Teach for Romania de a sprijini de patru ori mai multe cadre didactice anul acesta, comparativ cu anul 2014.

În anul şcolar 2018-2019, Teach for Romania susţine 76 de învăţători şi profesori care, împreună cu alumni rămaşi la catedră, educă peste 7.000 de copii, în 100 de şcoli din 18 judeţe.

„Teach for Romania înseamnă doar o mână de oameni, dar o mână de oameni care a reuşit să pregătească în doar 5 ani peste 7000 de copii.”, spune Corina Puiu, cofondator şi director general Teach for Romania.

La aniversarea de 5 ani, Teach for Romania i-a avut alături pe peşedintele României, Klaus Iohannis, şi pe Wendy Kopp, cofondator şi CEO Teach for All.

„Teach for Romania este un foarte bun exemplu de succes al unei iniţiative bazate pe voluntariat, care a ajuns să facă o reală diferenţă în comunităţile în care activează. O astfel de schimbare ne dorim în întregul sistem de educaţie din România, pentru că ţara noastră nu va fi mâine cea pe care ne-o dorim dacă nu oferim astăzi fiecărui copil competenţele de care are nevoie pentru a-şi îndeplini visurile şi pentru a contribui la bunăstarea întregii comunităţi”, a declarat şeful statului.

Wendy Kopp a pus bazele organizaţiei Teach For America în 1989, pornind astfel mişcarea globală împotriva inechităţii în educaţie, care astăzi poartă numele de Teach For All şi a ajuns în 48 de ţări, de pe 6 continente. În acest moment, Teach for All numără 14.000 de profesori şi 60.000 de alumni, iar cea mai mare realizare a programului este faptul că 65% dintre alumni au rămas la catedre.

„Ceea ce ne-a adunat pe toţi în educaţie a fost un simţ al inechităţii, faptul că nu este corect că un întreg segment de copii nu are acces la educaţie, lucru care îi lasă în afara alegerilor importante de viaţă, dar şi a oportunităţilor” , a spus Wendy Kopp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
educatie,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.