Premiul Goncourt pe 2018, atribuit scriitorului Nicolas Mathieu

Postat la 07 noiembrie 2018 36 afişări

Scriitorul Nicolas Mathieu a primit, miercuri, premiul Goncourt pe 2018, cea mai prestigioasă distincţie literară franceză, pentru romanul său "Leurs enfants après eux", apărut la editura Actes Sud, potrivit Le Figaro.

Premiul Goncourt pe 2018, atribuit scriitorului Nicolas Mathieu

Romanul, al treilea din cariera lui Matthieu, este o frescă socială şi politică, iar acţiunea se desfăşoară în regiunea franceză Lorraine, dezindustrializată, devastată de criza de la sfârşitul anilor Mitterand.

Ca şi scriitorii Daniel Pennac, Tonino Benacquista, Daniel Picouly şi Pierre Lemaître, recompensaţi în anii anteriori cu Goncourt, Nicolas Matthieu, în vârstă de 40 de ani, a devenit celebru prin romane poliţiste. Primul volum i-a fost publicat în 2014. "Aux animaux la guerre" (Actes Sud) a primit mai multe premii şi a fost adaptat într-o serie de şase episoade de postul TV France 3.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
premiu,
scriitor,
atribuire,
primire,
roman

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.