Taxiuri fără şofer vor fi testate în Japonia

Postat la 06 octombrie 2015 318 afişări

Taxiuri fără şofer vor fi testate în Japonia

Taxiurile fără şofer o să transporte 50 de persoane din Fujisawa, oraş aflat lângă Tokyo, spre supermarketuri pe un traseu prestabilit, începând din martie 2016, informează The Guardian.

Robot Taxi, este un produs al colaborări dintre ZMP, dezvoltator al automobilelor autonome, şi DeNa, companie ce oferă internet mobil, şi va funcţiona pe un traseu de 3 km.

Deşi maşina va merge fără şofer, totuşi o persoană va sta la volan, în cazul în care ceva nu va funcţiona cum trebuie, potrivit presei japoneze.

Dacă aceste teste o să fie un succes, maşinile ar putea fi folosite pentru transportarea oamenilor în timpul Jocurile Olimpice din 2020.

"Există foarte multe persoane care cred că maşinile autonome sunt doar un vis. Dar eu cred că acest lucru va deveni realitate mai repede decât ne aşteptăm", a spus Shinjiro Koizumi, politician japonez.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/taxiuri-fara-sofer-vor-fi-testate-in-japonia-14799641
14799641
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.