Taxe pentru nevaccinaţi. Regiunea care va introduce „contribuţia la sănătate”. „Pun o presiune financiară asupra celorlalţi”

Postat la 12 ianuarie 2022 265 afişări

Taxe pentru nevaccinaţi. Regiunea care va introduce „contribuţia la sănătate”. „Pun o presiune financiară asupra celorlalţi”

Premierul provinciei, Francois Legault, susţine că vrea să fie primul din ţară care îi penalizează financiar pe cei care încă nu s-au vaccinat.

Săptămâna trecută, provincia a impus necesitatea prezentării certificatului digital la intrarea în magazinele de alcool şi canabis.

Provincia canadiană Quebec va impune o „taxă de nevaccinat” pentru cetăţenii cărora nu li s-a administrat nici măcar o doză de ser anti-COVID, notează BBC.

Premierul provinciei, Francois Legault, susţine că vrea să fie primul din ţară care îi penalizează financiar pe cei care încă nu s-au vaccinat. Motivul acestei decizii ar fi faptul că doar aproximativ 12,8% dintre cetăţeni nu s-au vaccinat anti-COVID, dar rata acestora în secţiile de terapie intensivă este de aproape 50%.

În timpul unei conferinţe de presă, Francois Legault a notat faptul că cei care nu au primit nici măcar o doză până în acest moment vor trebui să plătească o „contribuţie”. Suma nu a fost încă decisă, dar aceasta va fi „semnificativă”, conform premierului provinciei Quebec.

„Cred că acum este o chestiune de corectitudine pentru cei 90% care au făcut unele sacrificii. Le datorăm acest tip de măsură”, a declarat Francois Legault.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
provincie,
refuz,
impunere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.