Taxă de intrare la mormântul părintelui comunismului

Postat la 03 noiembrie 2015 292 afişări

Taxă de intrare la mormântul părintelui comunismului

„Proletari din toate ţările, uniţi-vă!” este înscris pe piatra funerară a lui Karl Marx din Londra. Însă dacă proletarii, muncitorii, ar dori să treacă pe la mormântul lui Marx aceştia ar trebui să scoată din buzunar 6 dolari, relatează The Atlantic.

"Ce ironie de prost gust, capitaliştii ar face orice pentru a scoate bani", s-a plâns un simpatizant de-al lui Marx în vârstă de 24 de ani publicaţiei Wall Street Journal. Nu a plătit cei 6 dolari şi a privit statuia lui Karl Marx de de-asupra gardului.

Acesta nu este pentru prima dată când capitalismul îşi iveşte capul când vine vorba de Marx. În anii trecuţi capela cimitirului vindea căni şi vederi cu faţa lui Marx inscripţionate pe ele. De asemenea, în urmă cu 20 de ani organizaţia, Friends of Highgate Cemetery, a permis accesul unui brand de fashion pentru organizarea unei sesiuni foto în dreptul statui lui Karl Marx.

Organizaţia care adminitrează cimitirul se apără şi spune  ca nici Marx nu este chiar atât de pur deoarce a cumpărat locul de vechi  (echivalentul a 5 dolari) în loc să fie repartizat de stat. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/taxa-de-intrare-la-mormantul-parintelui-comunismului-14871895
14871895
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.