Primăria Municipiului Bucureşti: Au fost aplicate 7 amenzi şi 3 decizii de suspendare, după verificarea a 15 restaurante, baruri şi cluburi. Majoritatea cluburilor sunt închise

Autor: Cătălina Mănoiu Postat la 02 noiembrie 2015 283 afişări

Echipele de control care au participat la acţiunea de verificare a cluburilor, barurilor şi restaurantelor din Capitală, dispusă de primarul general, au aplicat şapte amenzi, cea mai mare de 30.000 de lei, şi au dispus suspendarea activităţii pentru trei societăţăi comerciale, informează PMB.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) precizează că, în cadrul programului de acţiuni stabilit de primarul general interimar, Ştefănel Marin, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, poliţiştii locali din Direcţia Control, cu inspectori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov şi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei, au participat la acţiuni de verificare a activităţii comerciale desfăşurate de comercianţi care au restaurante, baruri sau desfăşoară alte activităţi de servire a băuturilor.

Controalele s-au făcut din punct de vedere al activităţii comerciale, al protecţiei mediului, al disciplinei în construcţii, dar şi din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor.

"Deşi s-a remarcat că majoritatea cluburilor bucureştene erau închise la momentul controlului, au putut fi verificate 15 locaţii, unde, până în prezent, au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale (una în valoare de 30.000 lei - OG nr. 195/205- privind protecţia mediului, trei în valoare de 5.000 lei - OG nr. 99/2000 - privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă şi trei în valoare de 5.000 lei - HCGMB nr. 120/2010 - privind normele de salubritate şi igienizare ale Municipiului Bucureşti) şi s-a dispus complementar suspendarea activităţii pentru trei societăţi comerciale", se arată în comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX.

PMB precizează că finalizarea controlului pentru restul societăţilor comerciale va avea loc în zilele următoare.

Primarul Capitalei: Au început controalele în cluburile din Bucureşti. Nu deţinem o centralizare a localurilor

Primarul general interimar al Capitalei, Ştefănel Marin a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că au început deja controale în cluburile din Bucureşti, după incendiul din Clubul Colectiv, în care au murit 30 de oameni şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi. 

Ştefănel Marin a spus că Primăria Capitalei nu deţine o centralizare a cluburilor din Bucureşti, precizând că în legislaţie acestea sunt denumite societăţi comerciale şi pot avea înregistrate domenii variate, care să le permită chiar şi organizarea unor petreceri.

Întrebat dacă există o statistică privind cluburile care funcţionează în clădiri istorice, primarul Ştefănel Marin a spus că municipalitatea nu primeşte centralizări de la primăriile de sector.

Primarul interimar al Capitalei a făcut aceste declaraţii la finalul Comandamentului de iarnă, refuzând să facă precizări suplimentare cu privire la verificările făcute până în prezent în cluburile din Bucureşti. Ştefănel Marin a subliniat că va răspunde doar întrebărilor legate de pregătirile dispuse de autorităţile locale pentru perioada de iarnă.

Primăria Capitalei a anunţat, sâmbătă, o amplă acţiune de control la unităţile din Bucureşti în care sunt organizate evenimente, concerte şi spectacole, verificările fiind făcute cu sprijinul Poliţiei Române şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

La Comandamentul de iarnă, Ştefănel Marin i-a cerut fiecărui primar de sector să precizeze care sunt resursele materiale şi umane de care dispune pentru deszăpezire.

Primarul interimar a spus că în Sectorul 5, unde locuieşte şi el, pregătirile pentru perioada de iarnă sunt inadecvate, precizând că în fiecare seară, în drum spre casă, va trece să verifice stadiul pregătirilor pentru sezonul rece.

De asemenea, acesta a spus că acolo unde va găsi drumuri blocate, îi va scoate pe responsabili în stradă cu lopeţile şi vor deszăpezi împreună.

"Să nu-i pună dracu' pe ăia care fac deszăpezire să facă ca în anii trecuţi, că o fie rău", i-a atenţionat primarul interimar pe participanţii la Comandamentul de iarnă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/primaria-municipiului-bucuresti-au-fost-aplicate-7-amenzi-si-3-decizii-de-suspendare-dupa-verificarea-a-15-restaurante-baruri-si-cluburi-majoritatea-cluburilor-sunt-inchise-14871635
14871635
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.