Taxa clawback urcă la 30%, medicamentele sub 25 lei nu vor mai fi fabricate în ţară

Postat la 10 mai 2018 125 afişări

Prognozele arată că taxa clawback va ajunge în trimestrul IV la 30%, iar in aceste condiţii toate medicamentele care costă sub 25 lei nu vor mai putea fi fabricate în ţară, arată un comunicat al PRIMER – Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România.

Taxa clawback urcă la 30%, medicamentele sub 25 lei nu vor mai fi fabricate în ţară

Cei 8 milioane de pacienţii care utilizează medicamentele ieftine, în marea lor majoritate cu venituri mici şi pensionari, nu le vor mai găsi în farmacii începând cu 2019, apreciază patronatul.

PRIMER, Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România, reuneşte 16 fabrici de medicamente din ţară, atrage atenţia că taxa clawback introdusă în 2009 şi aplicată exclusiv producătorilor de medicamente, a crescut în trimestrul I din 2018 cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017 şi cu aproape 55% faţă de trimestrul I din 2016, ajungând astfel la 24,13%, al treilea procent că mărime de când taxa a fost introdusă.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.