Taxa clawback, SUSPENDATĂ pentru doi ani în cazul medicamentelor derivate din sânge

Postat la 14 decembrie 2017 73 afişări

Obligaţia de plată a taxei de clawback pentru firmele producătoare de medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană va fi suspendată, pe o perioadă de doi ani, începând din 1 ianuarie 2018, anunţă Ministerul Sănătăţii (MS).

Taxa clawback, SUSPENDATĂ pentru doi ani în cazul medicamentelor derivate din sânge

Decizia a fost luată printr-o ordonanţă de urgenţă emisă de Guvern, joi.

„Această măsură are ca scop asigurarea disponibilităţii permanente a tratamentelor cu medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană, suportate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS) şi din bugetul Ministerului Sănătăţii. Astfel, vor fi evitate pe viitor situaţiile cauzate de lipsa de pe piaţă a disponibilităţii acestor medicamente, situaţii care au impact direct asupra sănătăţii publice”, precizează MS, în comunicatul de presă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.