Cea mai mare păcăleală la restaurante. Nici nu îţi dai seama că se întâmplă asta sub ochii tăi!

Postat la 14 decembrie 2017 556 afişări

Restaurantele folosesc un arsenal de trucuri psihologice pentru a te face să bagi mâna în buzunar mai adânc decât ţi-ai fi dorit. Dacă ieşi în oraş cu gândul să bei doar ceva, vei ajunge adesea chiar şi să mănânci ceva.

Cea mai mare păcăleală la restaurante. Nici nu îţi dai seama că se întâmplă asta sub ochii tăi!

Meniul este cel mai important instrument pe care restaurantele îl folosesc pentru a ne face să cheltuim mai mult decât ne-am propus. El se inspiră din felul în care ziarele aşează subiectele în pagină: cele mai importante în colţul din dreapta sus, pe prima pagină. Unele restaurante pun cele mai scumpe preparate în acelaşi loc. Un alt spaţiu cu forţă de convingere este pagina din dreapta, deasupra centrului imaginii.

Dacă ceri o friptură, asta şi primeşti. Bine, poate cu o felie de lămâie răsucită deasupra. Dar separarea componentelor unui fel de mâncare şi comercializarea lor separată este o modalitate de a cere mai multi bani. Ne referim desigur la garnitura pentru friptură.

Indiferent de trucurile folosite, restaurantele în care vei cheltui cel mai mult sunt cele care au o ambianţă plăcută, iar muzica relaxantă. Cheltuim bani, pentru că vrem să stăm acolo, pentru că toate elementele se combină perfect, ospătarii sunt haioşi şi farfuriile cu mâncare arată delicios. Ospătarii prietenoşi, care par să te cunoască de-o viaţă, sunt buni oameni de vânzări. Ei îţi vor face multe recomandări şi vor primi bacşişuri generoase, scrie suntfericita.ro.

Cât despre vin, trebuie să fiţi atenţi, să nu vi se aducă altceva decât aţi comandat, în speranţa ca nu veţi observa. Sau vi se poate spune că nu mai au nicio sticlă din ceea ce aţi comandat iniţial şi vă oferă o marcă mai scumpă. Paharul este umplut la fiecare golire şi astfel vei bea mai mult vin decât simţi nevoia, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.