Ţările în care egalitatea de gen chiar există. România, la coada clasamentului european al inegalităţii de gen

Postat la 29 septembrie 2023 60 afişări

Ţările în care egalitatea de gen chiar există. România, la coada clasamentului european al inegalităţii de gen

Islanda, Norvegia, Finlanda, Noua Zeelandă, Suedia, Germania, Nicaragua şi Namibia sunt ţările în care există cele mai mici inegalităţi între sexe.

România este pe locul 88 faţă de 90 anul trecut, Rep. Moldova pe locul 19, Ungaria pe locul 99.

România, Cipru şi Ungaria sunt printre ultimele ţări în categoria reprezentarea femeilor în politică.

Un raport recent al Forumului Economic Mondial arată că omenirea mai are 131 de ani până să atingă egalitate deplină între sexe.  În timp ce ţările din Europa şi America de Nord tind să se descurce mai bine decât restul lumii, există o mulţime de variaţii, conform BBC.

La nivel European, România ocupă locul 32 din 36, fiind la coada clasamentului egalităţii de gen, urmată de Ungaria, Cipru, Grecia şi Cehia.

În general, Islanda, Norvegia şi Finlanda au cel mai mare scor la abilitarea politică. 15 din 36 de ţări europene au avut la o îmbunătăţire cu cel puţin 1 punct procentual în timp ce 13 ţări au înregistrat un declin.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clasament,
coada,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.