Tariful pentru distribuţia energiei termice la populaţie ar putea creşte cu 10,7% în Capitală

Autor: Elvira Gheorghita Postat la 25 august 2014 36 afişări

Tariful pentru transportul şi distribuţia energiei termice în Capitală ar putea creşte cu 10,7% pentru consumatori casnici şi cu 21,41% pentru non-casnici, potrivit unui proiect de hotărâre a Consiliului General al Capitalei, după ce, de la 1 ianuarie 2014, a fost majorat preţul de producţie.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), de la 1 ianuarie, prin deciziile Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) din 27 noiembrie 2013, preţul de producere al energiei termice a crescut la toţi cei trei producători care deservesc Capitala.

În Bucureşti, energia termică este produsă de Elcen, CET Griviţa şi Vest-Energo şi furnizată de Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET).

În aceste condiţii a fost necesar să se reactualizeze şi tarifele de transport şi distribuţie practicate de RADET, arată reprezentanţii PMB.

Propunerile de majorare a tarifului de transport şi distribuţie au fost avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilităţi Publice.

Astfel, proiectul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) prevede că tariful pentru consumatorii casnici creşte cu 10,7 la sută, respectiv de la 106,24 lei, la 117,61 lei pe gigacalorie, şi cu 21,41 la sută, de la 106,24 lei la 128,99 lei pe gigacalorie, pentru consumatorii non-casnici.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat că va analiza posibilitatea de a subvenţiona această majorare, astfel încât populaţia din Bucureşti să nu fie afectată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CĂLDURĂ,
MAJORARE,
TARIFE
/actualitate/tariful-pentru-distributia-energiei-termice-la-populatie-ar-putea-creste-cu-10-7-in-capitala-13142458
13142458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.