Tăriceanu: Serios, băieţi? Vi s-a făcut de o revoluţie?

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 13 august 2020 54 afişări

Călin Popescu Tăriceanu afirmă că „pas cu pas Iohannis şi Orban pun în aplicare planul de fraudare al alegerilor” şi critică planul de a fixa intervale orare pentru votul celor în vârstă. „Serios, băieţi? Atât de disperaţi sunteţi? Vi s-a făcut de o revoluţie?”, adaugă liderul ALDE.

Tăriceanu: Serios, băieţi? Vi s-a făcut de o revoluţie?

„Pas cu pas Iohannis şi Orban pun în aplicare planul de fraudare al alegerilor. Ieri, Guvernul a transmis Parlamentului planul de a fixa intervale orare pentru votul celor în vârstă. Cam aşa cum au făcut-o şi în perioada stării de urgenţă, două ore şi pe fugă. Nu am nici un fel de dubiu că măsura este absolut neconstituţională, dar, mai grav, ea este absolut insultătoare. Ea este soluţia pe care Iohannis şi Orban au găsit-o pentru a neutraliza nemulţumirea pensionarilor după refuzul lor de a le mări pensiile conform legii. Şi cum 5 milioane de voturi contează, au inventat această şmecherie la care i-au pus moţ şi măsurarea temperaturii la intrarea în secţia de votare”, scrie pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El ameninţă cu o „revoluţie”.

„Asta înseamnă că un lipitor de afişe de la PNL va sta în faţa secţiei de votare şi ne va măsura temperatura. Da, cu acele termometre care de cele mai multe ori arată 34-35 grade, încât începi să-ţi pui întrebări dacă mai trăieşti. Şi dacă temperatura noastră va depăşi o cifră pe care o vor fixa tot ei (probabil că se va măsura în grade K(laus)) lipitorul de afişe PNL ne va interzice accesul în secţia de vot. Adică ne va interzice dreptul de vot conferit de Constituţie! Măcar la Bacalaureat le-au mai dat copiilor o şansă într-o sesiune specială. Nouă…doar în toamnă! Poate. Dacă ne purtăm frumos! Serios, băieţi? Atât de disperaţi sunteţi? Vi s-a făcut de o revoluţie? Nu mai bine plecaţi acasă ca să nu mai violaţi democraţia şi bunul simţ?”, a conchis Tăriceanu.

Potrivit planului trimis de premierul Ludovic Orban Parlamentului, una dintre propuneri menţionează, printre altele, că „pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, aflate în categoria de risc înalt, s-au recomandat următoarele: asigurarea accesului prioritar al acestor persoane în secţiile de vot, prin crearea unor intervale orare dedicate”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tăriceanu,
alegeri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.