Târgul de Turism 2022 revine în format fizic în acest an. Cosmin Marinof, Dertour: „Destinaţiile exotice vor cunoaşte o perioadă de consolidare, fără însă a schimba spectrul celor mai căutate ţări"

Autor: Andra Stroe Postat la 23 februarie 2022 60 afişări

Târgul de Turism 2022 revine în format fizic în acest an. Cosmin Marinof, Dertour: „Destinaţiile exotice vor cunoaşte o perioadă de consolidare, fără însă a schimba spectrul celor mai căutate ţări"

Odată cu redeschiderea graniţelor într-un număr important de destinaţii de vacanţă şi relaxarea măsurilor luate pe fondul pandemiei de COVID-19, primul târg de turism al anului, ţinut la Romexpo, revine la rândul său la versiunea pre-criză, fiind organizat în format fizic în intervalul 24-27 februarie.

Cu această ocazie, reprezentanţii reţelei de agenţii de turism şi turoperare Dertour anunţă tendinţele care se conturează anul acesta în rândul turiştilor români, dar şi o serie de reduceri în sejururile din portofoliul businessului.

Dertour preconizează că anul acesta va exista o cerere ridicată pentru destinaţii precum Tunisia, Spania sau Portugalia,  în urma ridicării restricţiilor de călătorie. La mare căutare rămân vacanţele exotice. Cu zboruri de până la cinci ore sunt disponbile destinaţii precum Dubai, Ras Al Khaimah, Maderia sau Maroc, iar pentru pentru destinaţii cu zboruri mai lungi, compania oferă sejururi în  Maldive, Seychelles, Sri Lanka, Mexic sau Punta Cana.

Destinaţiile favorite ale românilor rămân însă Turcia, care recâştigă primul loc în topul preferinţelor, şi Egipt. Compania anunţă că pune la bătaie sejururi începând de la preţul de 299 de euro/persoană, tarif care include zbor, cazare 7 nopţi în cameră dublă şi regim de masă all inclusive), reducerile de la Târgul de Turism ajungând până la 550 euro/persoană.

,,În sezonul 2022, probabil că o să asistăm la unele schimbări de locuri pe podium – considerând că Turcia va reveni principal preferinţă în rândul clienţilor. Destinaţiile exotice vor cunoaşte o perioadă de consolidare, fără însă a schimba spectrul celor mai căutate ţări, Republica Dominicană, Maldive şi Dubai aflându-se în continuare printre preferinţele românilor. Ne aşteptăm la destinaţii precum Tunisia şi Spania să înregistreze creşteri anul acesta şi să se bucure de un comeback, în special pentru că în anii precedenţi fie au fost restricţionate, fie au existat puţine opţiuni de petrecere a timpului liber”, anunţă Cosmin Marinof, managing director Dertour.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
destinatii,
revenire,
targ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.