Ţara unde preşedintele vrea să bage copiii de 9 ani la închisoare

Postat la 14 februarie 2017 92 afişări

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte plănuieşte să reducă drastic vârsta minimă pentru care infractorii pot fi condamnaţi, de la 15, la 9 ani, potrivit Daily Mail.

Ţara unde preşedintele vrea să bage copiii de 9 ani la închisoare

Aliaţii preşedintelui controversat, poreclit ”Duterte Harry” din cauza abordării sale în ce priveşte infracţiunile cu droguri, îşi doresc ca el să implementeze această schimbarea. Totodată, susţin, împreună cu el, reintroducerea pedepsei cu moartea. Această politică a stârnit numeroase comentaterii din partea Naţiunilor Unite, care au descris planul drept ”greşit din toate punctele de vedere”.

 

”Dacă cresc petrecându-şi anii adolescenţei în închisoare, vor fi afectaţi probabil pe viaţă”, spune într-un articol publicat de The Guardian Lotta Sylwander, reprezentantul Unicef în Filipine. Temerile sunt mari în contextul în care odată condamnaţi, copiii cu vârste de peste nouă ani ar putea să se confrunte şi cu pedeapsa cu moartea, mai ales dacă sunt implicaţi în traficul de droguri.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.