Tara unde părinţii plătesc taxele şcolare cu deşeuri reciclabile

Autor: Petru Mazilu Postat la 07 iunie 2023 30 afişări

Tara unde părinţii plătesc taxele şcolare cu deşeuri reciclabile

Părinţii care au elevii înscrişi la unele şcoli din Lagos plătesc taxele şcolare cu deşeuri reciclabile. Zeci de şcoli din cel mai mare oraş din Nigeria acceptă acest tip inedit de plată.

40 de şcoli din capitala comercială a Nigeriei au implementat acest sistem în ultimii patru ani, anunţă Reuters. O organizaţie locală de mediu numită African Cleanup Initiative a colectat sticlele, cartoanele şi recipientele de plastic aduse în şcoli de către părinţi.

Ulterior, deşeurile sunt vândute companiilor care se ocupă de reciclare, iar veniturile obţinute sunt folosite pentru plata salariilor profesorilor, pentru cumpărarea de uniforme şi rechizite şcolare, dar şi pentru acoperirea cheltuielilor curente ale şcolii.

Programul are ca scop reducerea numărului de copii care nu merg la şcoală, precum şi a cantităţii de gunoi de pe străzile din Lagos, a declarat Alexander Akhigbe, fondatorul organizaţiei de mediu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
şcoli,
nigeria,
deşeuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.