Ţara în care primeşti 1.400 de dolari pe lună fără să faci nimic. Ce vor să testeze autorităţile astfel

Autor: Ioana Matei Postat la 20 august 2020 330 afişări

Ţara în care primeşti 1.400 de dolari pe lună fără să faci nimic. Ce vor să testeze autorităţile astfel

Începând cu săptămâna aceasta, 120 de germani vor primi o formă a venitului minim universal de bază în fiecare lună timp de trei ani, scrie presa internaţională. Voluntarii vor primi lunar plăţi în valoare de 1.200 sau 1.400 de dolari, ca parte a unui studiu ce testează venitul universal de bază. Studiul va compara experienţele celor 120 de voluntari cu cele ale 1.380 de persoane care nu primesc aceşti bani, potrivit weforum.com.

Conceptul venitului universal de bază presupune ca un Guvern ar trebui să plătească o anumită sumă fiecărui cetăţean, de obicei o dată pe lună, indiferent de venitul cetăţenilor sau al statutului profesional. Cei care susţin această măsură spun că va reduce inegalitatea şi va îmbunătăţi buna stare a oamenilor, în timp ce cei care sunt împotriva măsurii, spun că va fi prea scumpă şi descurajează muncă.

Studiul este derulat de Institutul pentru cercetare economică al Germaniei şi este finanţat de 140.000 de donaţii private.

Germania nu este prima ţară care derulează un astfel de studiu: Finlanda a experimentat o formă de venit de bază timp de aproape doi ani - între ianuarie 2017 şi decembrie 2018. 2.000 de finlandezi şomeri au primit câte 560 de dolari pe lună. Cercetătorii din spatele studiului au concluzionat că oamenii fără locuri de muncă au fost mai fericiţi, dar nu a existat o creştere în rândul angajărilor, potrivit BBC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
venit,
primire,
refuz,
studiu,
timp,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.