Ţara în care poţi să-ţi iei, oficial, zile libere din cauza zăpezii şi a gerului

Postat la 28 februarie 2018 204 afişări

„Bestia din Est” a lovit mare parte a Europei, aşa că în multe state rămân încă paralizate sub valul de ger şi îngropate sub nămeţi.

Ţara în care poţi să-ţi iei, oficial, zile libere din cauza zăpezii şi a gerului

Printre ele, şi Marea Britanie, acolo unde Guvernul a anunţat oficial că este absolut legal ca angajaţii să beneficieze de zile libere din cauza vremii nefavorabile.

n Regat, autorităţile au emis numeroase avertizări în legătură cu vremea extremă care a adus temperaturi chiar mai mici decât la Cercul Polar, avertizând că se aşteaptă la orice, inclusiv la căderi de tensiune, cedarea liniilor telefonice şi întârzieri în ceea ce priveşte transportul.

Potrivit sit-ului gov.uk, însă, angajaţii pot justifica absenţa de la locul de muncă în astfel de condiţii meteorologice. „Dacă locul de muncă este închis din cauza faptului că este nefuncţional iar angajatul nu lucrează de obicei de acasă, angajatorul nu poate, de regulă, refuza plata”. 

Citiţi continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.