Ţară europeană care a anunţat noi măsuri de economisire a energiei. Acestea vor rămâne în vigoare până în noiembrie 2023

Postat la 03 august 2022 122 afişări

Ţară europeană care a anunţat noi măsuri de economisire a energiei. Acestea vor rămâne în vigoare până în noiembrie 2023

Spania pune limite la aerul condiţionat şi la încălzire pentru a economisi energie. Regulile se aplică în cazul clădirilor publice şi al clădirilor comerciale mari, dar preşedinta Madridului spune că nu se va conforma.

Spania a anunţat noi măsuri de economisire a energiei, inclusiv limite privind temperaturile aerului condiţionat şi ale încălzirii în clădirile publice şi în clădirile comerciale mari, devenind astfel ultima ţară europeană care încearcă să îşi reducă consumul de energie şi dependenţa de petrolul şi gazele ruseşti.

Conform unui decret care intră în vigoare peste şapte zile şi se aplică clădirilor publice, centrelor comerciale, cinematografelor, teatrelor, staţiilor de cale ferată şi aeroporturilor, încălzirea nu ar trebui să fie setată la o temperatură mai mare de 19C, iar aerul condiţionat nu ar trebui să fie setat la o temperatură mai mică de 27C. Uşile vor trebui să fie închise pentru a nu risipi energie, iar luminile din vitrinele magazinelor trebuie să fie stinse după ora 22.00, potrivit The Guardian.

Localurile în cauză vor trebui să afişeze panouri sau ecrane care să explice iniţiativele de economisire a energiei.

Deşi Spania nu este atât de dependentă de aprovizionarea cu energie din Rusia ca multe alte ţări din UE, a acceptat o reducere de 7-8% a consumului de gaz.

Măsurile, care au fost publicate în ediţia de marţi a buletinului oficial de stat, vor rămâne în vigoare până în noiembrie 2023.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
spania,
economisire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.