Ţara europeană care a ajuns a doua ţară din lume la numărul deceselor provocate de coronavirus. ”Personalul medical foloseşte saci de gunoi să se protejeze, pentru că nu au echipamente”

Autor: Ştefan Ionescu Postat la 25 martie 2020 480 afişări

Ţara europeană care a ajuns a doua ţară din lume la numărul deceselor provocate de coronavirus. ”Personalul medical foloseşte saci de gunoi să se protejeze, pentru că nu au echipamente”

Spania a devenit a doua ţară din lume la numărul deceselor provocate de coronavirus. Medicii se protejează cu saci de gunoi.

Din cauza lipsei de echipamente, medicii din Spania au ajuns să se protejeze cu impermeabile şi cu pungi de plastic.

În Getafe, personalul medical transformă sacii de gunoi în halate, potrivit Elmundo.

Un ajutor important pentru Spania vine de la Uniunea Europeană, care a început achiziţia echipamentelor de protecţie pentru cadrele medicale.

„În două săptămâni, măştile de protecţie, mănuşile, costumele de protecţie şi ochelarii vor ajunge în spitalele voastre”, a transmis Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

În ultimele 24 de ore, 738 de oameni au murit şi 7.937 de cazuri noi au fost confirmate. Spania a depăşit astfel China la numărul de decese.

Şeful Guvernului Cataloniei, Quim Torra, a avertizat că, probabil, vârful contagiunii în comunitate va avea loc abia la sfârşitul lunii aprilie şi că declinul infecţiilor va veni în iunie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
coronavirus,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.