Ţara din Europa care vrea sa pună cruce birocraţiei. Căsătoria şi divorţul, printre puţinele lucruri ce nu pot fi realizate online

Postat la 02 ianuarie 2019 316 afişări

Fosta republică sovietică se îndreaptă uşor către digitalizarea completă a administraţiei publice, potrivit MarketWatch.

Ţara din Europa care vrea sa pună cruce birocraţiei. Căsătoria şi divorţul, printre puţinele lucruri ce nu pot fi realizate online

Ţara cu 1,3 milioane de locuitori s-a angajat într-un ambiţios proiect de a digitaliza complet administraţia publică pentru a reduce birocraţia, a spori transparenţa şi a impulsiona creşterea economică. În contextul în care din ce în ce mai multe ţări îşi mută serviciile online, experimentul Estoniei oferă o imagine asupra modului în care ar putea arăta interacţiunea viitoarelor generaţii cu statul.

Estonia a creat o platformă care susţine autentificarea electronică şi semnăturile digitale pentru a permite comunicarea online în sectoarele privat şi public.

 

Mai există câteva lucruri ce nu pot fi realizate electronic în Estonia, cum ar fi căsătoria, divorţul sau transferul de proprietate, şi asta pentru că guvernul a decis că este important să fii prezent fizic la unele dintre cele mai importante evenimente ale vieţii.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.