Tara cu arma in mana. Politistii confisca 10 pistoale sau pusti pe zi

Postat la 15 februarie 2010 58 afişări

IGP a declansat, la inceputul acestui an, o operatiune la nivel national, doar in ultima saptamana, politistii au confiscat 60 de arme letale si neletale, precum si aproximativ 2.300 de cartuse de diferite tipuri si calibre.

Un pistol cu glont marca Browning se poate cumpara cu aproximativ 1000 de euro, un pistol Makarov, de fabricatie ruseasca, vandut in magazin cu 300 de euro, poate ajunge la preturi de 500-600 euro pe piata neagra, in timp ce un pistol Beretta poate costa 1000 euro. O arma de vanatoare are preturi care variaza intre 500 si 1500 euro.

Peste 100 de infractiuni au fost constatate saptamana trecuta, in urma celor 459 de controale efectuate pentru depistarea detinatorilor ilegal de arme si munitii. Peste 90 de persoane sunt cercetate pe¬nal, alte 51 find amendate pentru incalcarea regimului armelor si munitiilor. Valoare amenzilor este de peste 30 de mii de lei. Potrivit politistilor de la Directia Arme si Munitii, cei mai multi dintre cei prinsi au arme neletale, pistoale cu aer comprimat sau cu gaz, pentru care insa ai nevoie de permis port-arma.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arme,
IGP,
confiscari,
cartuse,
politisti
/actualitate/tara-cu-arma-in-mana-politistii-confisca-10-pistoale-sau-pusti-pe-zi-5522837
5522837
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.