Ţara care refuză să mai primească GUNOAIELE ALTORA şi le trimite înapoi în ţările de unde au venit. „Nu suntem groapa de gunoi a lumii"

Autor: Andra Stroe Postat la 22 ianuarie 2020 5044 afişări

Ţara care refuză să mai primească GUNOAIELE ALTORA  şi le trimite înapoi în ţările de unde au venit. „Nu suntem groapa de gunoi a lumii"

150 de containere pline cu deşeuri de plastic sunt trimise înapoi în ţări precum Marea Britanie şi SUA de către Malaezia, după ce autorităţile au declarat că nu sunt „groapa de gunoi a lumii”. Guvernul din Malaezia a ordonat astăzi returnarea a 3.737 de tone metrice de gunoi, după ce, în 2018, ţara a fost inundată cu plastic de către economiile mai dezvoltate.

China obişnuia să recicleze la nivel mondial, dar a interzis importurile de deşeuri în urmă cu doi ani. Containerele navale înghesuite cu gunoi de plastic au fost trimise înapoi de către Malaezia în ţările occidentale, după ce statul din sud-estul Asiei a declarat că „nu este groapa de gunoi a lumii”. Ministrul Mediului, Yeo Bee Yin, a declarat că 150 de containere au fost trimise în 13 ţări, 43 revenind în Franţa, 42 în Marea Britanie, 17 în SUA şi 11 în Canada. Regiunea a fost inundată cu plastic provenit din economii mai dezvoltate din 2018, după ce China - care anterior se lăuda cu o industrie masivă de reciclare - a ordonat oprirea majorităţii importurilor. Multe întreprinderi de reciclare chineze s-au mutat în Malaezia după ce interdicţia a intrat în vigoare, ceea ce a dus la livrarea unor cantităţi imense de plastic fără permise şi inundarea micilor comunităţi cu gunoi.

Nu este clar ce se va întâmpla cu gunoiul la întoarcerea în Marea Britanie, dar este posibil ca respectivele containere să fie trimise din nou în străinătate. Marea Britanie exportă două treimi din deşeurile sale şi, deşi Malaezia a eliminat gunoiul, există o mulţime de alte hub-uri de reciclare, cum ar fi Polonia şi Indonezia.

Ministerul Mediului din Marea Britanie a confirmat că deşeurile returnate sunt responsabilitatea companiei care a exportat-o în primă instanţă. Oficialii malaezieni speră să trimită înapoi în curând încă 110 containere, dintre care 60 provin din SUA.

Autorităţile „vor lua măsurile necesare pentru ca Malaezia să nu devină gunoiul de gunoi al lumii”, a adăugat Yeo Bee Yin.

Ministerul Mediului „va continua să se războiască împotriva poluării, inclusiv a deşeurilor de plastic”, după cum a declarat reporterilor din oraşul nordic Butterworth.

Mai multe ţări din Asia de Sud-Est au trimis înapoi deşeuri nedorite în ultimele luni. Indonezia a returnat sute de containere în ţările lor de origine, iar Filipine au returnat o imensă livrare de gunoi în Canada.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gunoi,
malaezia,
plastic

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.