Ţara care este sufocată de cazurile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, al cărei preşedinte petrece chiar în ziua cu record de cazuri COVID-19

Autor: Andreea Tobias Postat la 22 martie 2021 652 afişări

Ţara care este sufocată de cazurile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, al cărei preşedinte petrece chiar în ziua cu record de cazuri COVID-19

Sărbătoare mare pentru preşedintele Braziliei, în ziua cu record de cazuri COVID. Mii de susţinători s-au adunat în faţa reşedinţei preşedintelui Jair Bolsonaro pentru a-i cânta „La mulţi ani!” cu ocazia zilei sale de naştere.

Fanii săi nu au respectat distanţarea socială, iar mulţi dintre ei nu au purtat nici măşti.

În aceeaşi zi, Brazilia a înregistrat 47.774 de infectări şi 1.290 de decese.

Preşedintele a ţinut un discurs prin care instiga oamenii să nu respecte regulile anti-covid. Mai mult, el a cerut Curţii Supreme să anuleze restricţiile impuse de unele state federale, pe care le consideră dictatoriale.

„Puteţi conta pe armată pentru democraţie şi libertate. Guvernatorii şi primarii care impun restricţii stricte, întind coarda. Voi face orice pentru poporul meu. Este un drept pe care îl avem prin constituţia noastră, democraţia noastră şi libertatea noastră de mişcare,” a spus Jair Bolsonaro.

În Brazilia numărul deceselor creşte iar media zilnică de infectări depăşeşte 70.000.

În ultimele două săptămâni au fost înregistrate peste un million de infectări.

În vârstă de 66 de ani, Bolsonare a fost testat pozitiv cu coronavirus în luna iulie a anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jair bolsonaro,
brazilia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.