Ţara care a devenit al doilea cel mai mare vânzător de armament din lume, după SUA

Postat la 11 decembrie 2018 168 afişări

Rusia a devenit în 2017 al doilea cel mai mare producător de armament din lume, depăşind Marea Britanie, iar Statele Unite domină în continuare topul, se arată într-un studiu al Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), o organizaţie care se ocupă cu cercetările privitoare la conflicte, controlul armelor şi dezarmare.

Ţara care a devenit al doilea cel mai mare vânzător de armament din lume, după SUA

"Vânzările de arme şi servicii militare realizate de cele mai mari companii din lume din domeniul serviciilor militare şi producţiei de arme - din Top 100 SIPRI - au totalizat 398,2 miliarde de dolari în anul 2017", se arată într-un comunicat al institutului internaţional, în care se mai precizează că studiul exclude China din cauza lipsei datelor.

 

Potrivit SIPRI, Rusia a devenit al doilea cel mai mare producător de armament din Top 100, depăşind pentru prima dată Marea Britanie. Valoarea totală a vânzărilor de armament realizate de cele 10 companii ruse din Top 100 a ajuns la 37,7 miliarde de dolari în anul 2017, informează agenţia de ştiri Tass. 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
armament,
sua,
arme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.