Irlanda de Nord trece în prim-plan: Premierul britanic May vrea renegocierea statului vecin din Acordul Brexit

Postat la 10 decembrie 2018 111 afişări

Premierul Marii Britanii, Theresa May, vrea să se deplaseze la Bruxelles pentru renegocierea situaţiei frontierei nord-irlandeze, afirmă un membru al Guvernului de la Londra, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Irlanda de Nord trece în prim-plan: Premierul britanic May vrea renegocierea statului vecin din Acordul Brexit

"Theresa May a ascultat opiniile colegilor şi se va deplasa la Bruxelles pentru a discuta despre garanţiile frontierei nord-irlandeze", a declarat Nadhim Zahawi, secretar de stat în Ministerul britanic al Educaţiei.

 

Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, pentru evitarea introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene. Prevederea este contestată de numeroşi parlamentari britanici.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
irlanda,
marea britanie,
premier,
acord,
plan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.