Tanczos Barna: Nu putem folosi în această perioadă apa potabilă pentru irigat

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 25 august 2022 18 afişări

„Nu putem folosi în această perioadă apa potabilă pentru irigat”, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna. El afirmă că măsurile de prevenire a secetei nu se pot remzuma doar la dezvoltarea sistemelor de irigaţii, ci trebuie refăcut echilibrul ecologic.

Tanczos Barna: Nu putem folosi în această perioadă apa potabilă pentru irigat

„Apa potabilă trebuie folosită pentru nevoile din gospodărie. Chiar dacă câteodată nu ne place, trebuie să avem grijă ca această apă tratată, obţinută prin proceduri scumpe şi după investiţii de milioane de lei sau de euro in anumite zone, să nu se ducă pe altceva, mai ales în aceste zone şi în aceste perioade de restricţie. Pe româneşte, nu putem folosi în această perioadă apa potabilă pentru irigat, chiar dacă nu suntem confortabili cu această chestiune”, spune ministrul Mediului, Pădurilor şi Apelor, Tanczos Barna.

El afirmă că măsurile de prevenire a schimbărilor climatice şi de prevenire a secetei nu se pot remzuma doar la dezvoltarea sistemelor de irigaţii.

„Asta facem de ani de zile, asta s-a făcut şi în perioada comunismului. dacă noi nu plantăm păduri, dacă nu refacem echilibrul ecologic, mai ales în zonele de sud din România, aceste situaţii se vor repeta. Statistic, în 100 de ani am ajuns de la un an secetos din zece la cinci ani secetoşi din zece. Această tendinţă este una extrem-extrem de îngrijorătoare. Irigaţiile rezolvă problema de moment, tratează efectul. Cauza poate fi tratată doar prin refacerea echilibrului ecologic”, conchide ministrul Mediului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
secetă,
tanczos barna,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.