Suzuki şi-a răscumpărat acţiunile de la fostul partener de alianţă VW, pentru 3,6 mld. dolari

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 17 septembrie 2015 138 afişări

Suzuki Motor şi-a răscumpărat acţiunile deţinute de fostul partener de alianţă Volkswagen (VW), reprezentând o participaţie de 19,9% la compania japoneză, pentru circa 428,9 miliarde de yeni (3,6 miliarde dolari), transmite MarketWatch.

Luna trecută, Curtea Internaţională de Arbitraj din Londra a ordonat Volkswagen să vândă participaţia deţinută la Suzuki şi a pus astfel capăt unui litigiu de patru ani, permiţând producătorului auto japonez să se elibereze de o alianţă eşuată.

Suzuki a răscumpărat acţiunile utilizând resurse proprii în numerar, a declarat purtătorul de cuvânt Ei Mochizuki, adăugând că producătorul auto japonez nu a decis ce va face cu titlurile.

În 2010, Volkswagen a cumpărat o participaţie de 19,9% la Suzuki, pentru circa 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,9 miliarde de dolari la cursul valutar actual.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUZUKI,
VW,
/actualitate/suzuki-si-a-rascumparat-actiunile-de-la-fostul-partener-de-alianta-vw-pentru-3-6-mld-dolari-14717936
14717936
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.