Sute de constănţeni stau la cozi şi cumpără ţigări cu sacoşa de la magazinul bulgăresc din Vama Veche. Cât costă un pachet

Postat la 23 mai 2024 71 afişări

Sute de constănţeni stau la cozi şi cumpără ţigări cu sacoşa de la magazinul bulgăresc din Vama Veche. Cât costă un pachet

Constănţenii fac coadă la chioşcul de ţigări de la vama cu Bulgaria. Deplasarea până la punctul de trecere a frontierei se pare că nu este un deranj pentru locuitorii din judeţul Constanţa, atunci când miza este un pachet de ţigări mai ieftin decât în România. Bineînţeles, aşa cum ştim, românii sunt inventivi şi, deşi limita maximă de pachete de ţigări cu care poţi trece punctul de frontieră este de 40, aceştia nu ezită să vină împreună cu alte persoane la „cumpărături”, tocmai pentru a achiziţiona o cantitate mai mare de ţigarete.

Coada de aşteptare într-o zi de weekend se întinde până la ieşirea din magazin, însă acest lucru nu îi sperie pe fumători. Cumpărătorii sunt deja familiarizaţi cu situaţia şi vin înarmaţi cu foarte multă răbdare, dar şi echipaţi cu sacoşe, genţi sau ghiozdane. Fiecare cu ce poate... sau cu cine poate!

Conform unui studiu recent, Bulgaria are cel mai mic preţ al ţigărilor şi al doilea cel mai mare procent de fumători din UE. Pe principiul „ştiu eu o schemă”, românii au auzit pontul şi s-au sesizat imediat. Aproape zilnic, dar cel mai frecvent în weekend-uri, coada de la graniţa în Bulgaria pe la Vama Veche este infernală. Judecând după coada care se întinde până în drum, am putea crede că se dau gratis, nu? Motivul real constă în achiziţionarea, de la SPETEMA caffe – TOBACCO & LIQUIOR STORE, de la graniţa cu Bulgaria pe la Vama Veche, a ţigărilor la preţuri mai mici. Diferenţa de preţ dintre ţigările româneşti şi cele bulgăreşti nu este foarte mare, însă este considerabilă, dacă ne raportăm la cantităţi mai mari.

Un pachet de ţigări din Bulgaria este de aproximativ 14 lei, în România e 20 de lei

Cel mai mic preţ al unui pachet de ţigări din Bulgaria este de aproximativ 14 lei, pe când în România ar costa undeva la 20 de lei. Un pachet de ţigări Marlboro costă la noi 24 de lei, iar la bulgari 15 lei. Ţigările Dunhill au preţul de 28 sau 29 lei în România şi 18 sau 19 lei în Bulgaria. La fel şi pentru alte mărci de ţigarete, diferenţa de preţ per pachet este de aproximativ 10 lei.

Cititi mai multe pe www.replicaonline.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constanta,
costuri,
cozi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.