Suspecţii din cadrul atentatului de la Charlie Ebdo, fraţii Kouachi, sunt au luat mai mulţi ostatici într-o clădire situată la nord de Paris

Postat la 09 ianuarie 2015 107 afişări

Suspecţii din cadrul atentatului de la Charlie Ebdo, fraţii Kouachi, sunt au luat mai mulţi ostatici într-o clădire situată la nord de Paris

UPDATE 15:30 - Nou atac la Paris: Schimb de focuri şi luare de ostatici într-un magazin

Un schimb de focuri a izbucnit vineri la Vincennes, o zonă situată la periferia estică a Parisului, într-o băcănie cu alimente cuşer, unde ar avea loc şi o luare de ostatici. Cel puţin cinci persoane ar fi ţinute ostatice, potrivit unei surse din poliţie. Cel puţin două persoane au fost ucise în schimbul de focuri, a declarat o sursă apropiată dosarului.

UPDATE 14:40 - Forţele de ordine încearcă să stabilească un dialog cu cei doi jihadişti

"Prioritatea este stabilirea unui dialog", a declarat presei Pierre-Henry Brandet. Ministerul de Interne a afirmat de asemenea că negociatorii au "încercat să stabilească un contact" cu cei doi bărbaţi, aflaţi într-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële.

UPDATE 14:15 - Şcoli evacuate în zona unde au fost încercuiţi fraţii Kouachi

Mai multe instituţii şcolare erau în curs de evacuare vineri după-amiază în zona situată la nord-est de Paris unde au fost încercuiţi cei doi jihadişti francezi acuzaţi de atentatul de la redacţia Charlie Hebdo, au anunţat autorităţile locale.

Operaţiunea vizează 200 de elevi de la o grădiniţă şi o şcoală primară din Dammartin-en-Goële, precum şi efectivele unui colegiu şi ale unui liceu din oraşul vecin Mitry-Mory.

UPDATE 13:05 - Un angajat în vârstă de 27 de ani, posibilul ostatic al fraţilor Kouachi

Familia şi prietenii nu reuşeau să îl contacteze, vineri, pe un angajat în vârstă de 27 de ani care lucrează în zona în care are loc operaţiunea de neutralizare a suspecţilor în atentatul comis miercuri la Charlie Hebdo, relatează Le Figaro, în ediţia electronică.

Potrivit Le Figaro, tânărul nu a putut fi contactat nici prin telefon, nici prin e-mail. El ar fi trebuit să fie la întreprinderea Creation Tendance Decouverte în momentul în care a început luarea de ostatici.

Această persoană merge în fiecare dimineaţă pe jos la serviciu, deoarece locuieşte la o distanţă de 500 de metri. El este originar din oraş.

UPDATE 12:50 - Mărturia unui comerciant: "Am dat mâna" cu unul dintre fraţii Kouachi la locul luării de ostatici

Un comerciant - care avea întâlnire vineri dimineaţa la firma din Dammartin-en-Goële unde este în curs o luare de ostatici  - a declarat că s-a întâlnit cu unul dintre fraţii Kouachi, presupuşii autori ai răpirii, că au dat mâna şi s-au salutat, relatează postul France Info pe site.

"M-am întâlnit cu unul dintre terorişti, i-am strâns mâna şi l-am salutat", a declarat "Didier" pentru post.

France Info precizează că l-a putut contacta în exclusivitate pe "Didier", comerciantul care susţină că s-a întâlnit vineri dimineaţa cu unul dintre fraţii Kouachi la Dammartin-en-Goële. Teroristul l-a avertizat că în zonă "se află poliţia" şi l-a îndemnat să "plece, (pentru că) nu ucidem civili".

"Când am ajuns, clientul meu a ieşit împreună cu o persoană înarmată, care s-a prezentat ca fiind de la poliţie, clientul meu mi-a cerut să plec, aşa că am plecat", a declarat Didier.

"Persoana care s-a prezentat ca fiind de la poliţie mi-a spus: «Plecaţi, oricum nu ucidem civili», un lucru care m-a uluit şi am decis, astfel, să sun la poliţie. Presupun că era unul dintre terorişti", afirmă comerciantul în continuare.

"Nu i-am recunoscut în mod oficial, era îmbrăcat ca poliţiştii, în ţinută de intervenţie neagră, vestă antiglonţ şi (avea) puşcă. Ar fi putut să fie un poliţist, dacă nu mi-ar fi spus că «nu omorâm civili»", a subliniat bărbatul.

"Erau puternic înarmaţi, ca poliţiştii care intervin cu puşti de tip Kalaşnikov", insistă el, precizând că "eu mă aflam în faţa porţii întreprinderii, i-am strâns mâna lui Michel şi unuia dintre terorişti. Mi-a spus «sunt (din) poliţie. Plecaţi, nu ucidem civili». După ce-am plecat, iar Michel a închis uşa în urma mea. Am plecat, după aceea", a mai povestit Didier.

"Nu ştiam daccă era vorba despre o luare de ostatici ori o spargere. Ştiam că ceva nu era normal. Nu am auzit focuri de armă", a mai declarat comerciantul.

"Cred că mă voi duce să-mi văd colegii şi să joc la loto, pentru că am avut mult noroc în această (vineri) dimineaţa", a mai declarat Didier pentru France Info.

UPDATE 12:05 - Cei doi fraţi au declarat că ”vor să moară martiri”.

Fraţii Cherif şi Said Kouachi ar fi declarat, într-o conversaţie telefonică cu poliţiştii de la tipografia unde teroriştii au luat ostatici, că vor să moară ”martiri”, informează Le Figaro.

UPDATE 11:46 - Fraţii Kouachi au luat ostatică o singură persoană, confirmă o sursă din cadrul poliţiei

O sursă din cadrul poliţiei franceze a confirmat, vineri, pentru AFP că o singură persoană este luată ostatică de fraţii Cherif şi Said Kouachi într-o mică firmă dintr-o localitate situată la nord-est de Paris.

Ora 11:36:

Parchetul a dezminţit vineri bilanţul de doi morţi anunţat anterior de Le Parisien, în urma schimbului de focuri care a avut loc în localitatea Dammartin-en-Goële, situată la nord de Paris, în timpul urmăririi fraţilor Kouachi, relatează cotidianul L'Express, în ediţia electronică.

Totodată, potrivit Le Figaro, ce doi suspecţi în atentatul comis miercuri la Charlie Hebdo, Cherif şi Said Kouachi, au luat ostatică o persoană în compania Création Tendance Découverte situată în zona industrială a Dammartin-en-Goële la nord de Paris, în urma unui schimb de focuri. Anterior, France 2 anunţa zece ostatici.

Potrivit informaţiilor deţinute de Le Figaro, forţele de elită ale poliţiei şi jandarmeriei franceze negociază cu autorii luării de ostatici. Surse din cadrul poliţiei, jandarmeriei şi Raid au afirmat că, deocamdată, compania nu a fost luată cu asalt.

Ora 11:05

Două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în urma schimbului de focuri care a avut loc vineri dimineaţă la Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne), relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

Urmărirea fraţilor Cherif şi Said Kouachi s-a intensificat vineri dimineaţă în sudul departamentelor Aisne şi Oise. În urma schimbului de focuri care a avut loc la Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne), două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite. Cei doi suspecţi s-ar fi baricadat într-o tipografie, unde deţin ostatice mai multe persoane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/suspectii-din-cadrul-atentatului-de-la-charlie-ebdo-fratii-kouachi-sunt-au-luat-mai-multi-ostatici-intr-o-cladire-situata-la-nord-de-paris-13756521
13756521
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.