Surse ucrainene: zeci de cadavre, unele cu urme de tortură, descoperite în nord-estul Ucrainei

Autor: Mediafax Postat la 13 aprilie 2022 78 afişări

Surse ucrainene: zeci de cadavre, unele cu urme de tortură, descoperite în nord-estul Ucrainei

Autorităţile ucrainene anunţă că au fost descoperite numeroase cadavre, unele cu urme de tortură, după ce ruşii s-au retras din nord-estul Ucrainei.

Autorităţile ucrainene susţin că a fost descoperit un număr tot mai mare de cadavre în ultimele zile, de când forţele ruseşti au părăsit regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei.

„Sunt peste 100 de morţi printre civilii din regiunea Sumî. Din nefericire, acest număr creşte în fiecare zi… O mulţime de oameni au fost găsiţi morţi cu mâinile legate cu semne de tortură, împuşcaţi în cap", a declarat miercuri, în cadrul unui briefing, Dmytro Zhyvytskyi, şeful administraţiei militare regionale din Sumî, potrivit CNN.

Zhyvytskyi a mai afirmat că „există persoane care sunt ţinute captive şi zilnic se poartă negocieri pentru ca acestea să fie schimbate sau eliberate. O mulţime de oameni a căror soartă rămâne necunoscută până în prezent".

Sumî a înregistrat pagube uriaşe în primele zile ale invaziei ruseşti. Săptămâna aceasta, cabinetul ucrainean a alocat aproximativ 8 milioane de dolari regiunii Sumî pentru a începe repararea locuinţelor, drumurilor şi utilităţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sumi,
cadavre,
razboi,
decese,
ucraina,
descoperire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.