SURSE: Starea de alertă s-ar putea prelungi pentru încă 30 de zile

Postat la 14 iulie 2020 148 afişări

SURSE: Starea de alertă s-ar putea prelungi pentru încă 30 de zile

Surse politice: Guvernul se reuneşte miercuri în şedinţă şi prelungeşte starea de alertă pentru încă 30 de zile. Actuala etapă a stării de alertă se încheie în data de 16 iulie

Guvernul ar urma să se reunească miercuri în şedinţă de urgenţă pentru a prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile, potrivit unor surse politice. Actuala etapă a stării de alertă se încheie pe data de 16 iulie.

Regulile ce vor fi valabile în noua etapă a stării de alertă vor fi stabilite în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Guvernul nu are nevoie de încuviinţarea Parlamentului pentru a prelungi starea de alertă.

Ministrul Sănătăţii a declarat recent că „prelungirea stării de alertă este aproape iminentă”. 

Acesta a menţionat luni că România a ratat o nouă fază de relaxare de la 1 iulie, din cauza numărului mare de noi cazuri de îmbolnăvire. Marti, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 637 de noi cazuri de îmbolnăvire şi 30 de decese cauzate de COVID-19, în ultimele 24 de ore. 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alerta,
stare,
prelungire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.