Surse: Macron a refuzat să facă un test COVID în Rusia din cauza temerilor legate de furtul de ADN

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 11 februarie 2022 106 afişări

Preşedintele francez Emmanuel Macron a refuzat să facă un test COVID-19 atunci când a sosit în Rusia pentru întâlnirea cu preşedintele Vladimir Putin. Două surse din anturajul lui Macron au declarat pentru Reuters că preşedintelui francez i-a fost frică de un furt de ADN.

Surse: Macron a refuzat să facă un test COVID în Rusia din cauza temerilor legate de furtul de ADN

Şeful statului francez aflat în vizită în Rusia a fost ţinut la distanţă de liderul rus în timpul discuţiilor îndelungate despre criza ucraineană.

Imaginea cu cei doi liderii aflaţi la mai bine de 6 metri distanţă stând la capetele opuse ale unei mese a fost intens dezbătută. În spatele poziţionării bizare s-ar afla refuzul de a face testul.

Două surse, care au cunoştinţă despre protocolul de sănătate al preşedintelui francez, au declarat pentru Reuters că lui Macron i s-a dat de ales: fie să accepte un test PCR făcut de autorităţile ruse şi i se permite să se apropie de Putin, fie să refuze şi să fie nevoit să respecte o distanţare socială mai strictă.

„Ştiam foarte bine că asta însemna fără strângere de mână şi acea masă lungă. Dar nu puteam accepta ca ei să pună mâna pe ADN-ul preşedintelui", a declarat una dintre surse pentru Reuters, referindu-se la problemele de securitate în cazul în care liderul francez ar fi fost testat de medicii ruşi.

A doua sursă din anturajul lui Macron a confirmat că Macron a refuzat să facă un test PCR rusesc. Sursa a declarat că Macron a făcut în schimb un test PCR francez înainte de plecare şi un test antigen făcut de propriul medic odată ce a ajuns în Rusia.

„Ruşii ne-au spus că Putin trebuia să fie ţinut într-o bulă strictă", a declarat cea de-a doua sursă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
test,
adn,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.