Surse: Boris Johnson va demisiona din funcţia de prim-ministru

Autor: Petru Mazilu Postat la 07 iulie 2022 68 afişări

Premierul Boris Johnson va demisiona din funcţia de prim-ministru, anunţă surse britanice, potrivit Sky News.

Surse: Boris Johnson va demisiona din funcţia de prim-ministru

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a vorbit cu preşedintele Comitetului 1922 al Partidului Conservator, Sir Graham Brady, şi a fost de acord să se retragă, urmând ca un nou lider conservator să fie numit până la conferinţa partidului din octombrie, a declarat o sursă din cadrul No 10, potrivit Sky News.

Decizia vine după ce Michelle Donelan, proaspăt numită secretar pentru educaţie, a demisionat după doar 36 de ore în funcţie. De asemenea, cancelarul Nadhim Zahawi i-a spus premierului să „plece acum", iar secretarul apărării, Ben Wallace, şi-a retras sprijinul.

Premierul britanic Boris Johnson este aşteptat să demisioneze joi, biroul său precizând că va face o declaraţie în faţa ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boris johnson,
demisie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.