Surse: Avionul lui Abramovich a fost în Israel. Miliardarul este pe lista ruşilor sancţionaţi

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 martie 2022 44 afişări

Avionul privat al lui Roman Abramovich a fost luni în Israel şi a fost nevoit să plece la mai puţin de 24 de ore de la sosire, a spus o sursă citată de Reuters. Omul de afaceri se află pe lista oligarhilor ruşi sancţionaţi de occident în urma războiului purtat de Rusia în Ucraina.

Surse: Avionul lui Abramovich a fost în Israel. Miliardarul este pe lista ruşilor sancţionaţi

Sursa a confirmat pentru jurnaliştii din Israel că avionul lui Abramovich a aterizat duminică seara pe aeroportul Ben-Gurion din Tel Aviv.

Jurnaliştii nu au putut afla dacă la bord se afla şi Roman Abramovich care are cetăţenie în Israel şi Portugalia.

Miliardarul care deţine şi clubul londonez de fotbal Chelsea, a fost printre oligarhii adăugaţi de Marea Britanie pe lista sancţiunilor într-o încercare de a-l izola pe preşedintele rus Vladimir Putin.

O sursă din cadrul Ministerului Transporturilor a spus vineri că autorităţile britanice caută elicoptere şi avioane care aparţin oligarhilor sancţionaţi.

Roman Abramovich a negat faptul că are legături strânse cu Putin.

Un site de monitorizare a aparatelor de zbor a înregistrat zborul LX-RAY venind duminică de la Moscova. N12 News din Israel a spus că avionul a fost recent în Turcia. Despre acest aparat se spune că ar aparţine lui Abramovich. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Israel nu a comentat informaţia.

Într-o încercare de a preveni tentativele oligarhilor ruşi de a ocoli sancţiunile internaţionale, Israel a impus o regulă potrivit căreia avioanele private nu au voie să stea la sol mai mult de 24 de ore.

Avionul lui Abramovich a fost nevoit să plece luni din Israel, a mai spus sursa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
israel,
avion,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.