Surpriză: Producătorul Gusto din Băicoi se pregăteşte să deschidă o fabrică de pufuleţi în Germania

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 iunie 2020 3924 afişări

Surpriză: Producătorul Gusto din Băicoi se pregăteşte să deschidă o fabrică de pufuleţi în Germania

Compania Phoenixy, pro­du­cătorul pufuleţilor Gus­to, se pregăteşte să des­chidă a doua fabrică de pufuleţi şi vizează o piaţă internaţională pentru extinderea producţiei, Germania fiind cea mai pro­babilă variantă, a explicat Eliodor Apostolescu, director general şi acţio­nar al Phoenixy, în cadrul emisiunii Investiţi în România!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

„Ne-am dori să demarăm anul viitor proiectul pentru noua fabrică şi credem că o investiţie 7-10 mil. euro ar fi suficient pentru un start. Întotdeauna am investit din capitaluri proprii, nu am împrumutat până acum de la bancă. (...) Următoarea fabrică va fi localizată în vestul Europei şi avem în minte Germania, unde avem o echipă foarte bună“, a declarat Eliodor Apostolescu, director general şi acţionar al companiei Phoenixy, care produce pufuleţii Gusto în Băicoi, Prahova.

Cu afaceri de aproape 30 mil. euro în 2019, în creştere cu 17%, compania a dus deja pufuleţii Gusto în 36 de pieţe, astfel încât circa 60% din vânzări se îndreaptă spre export.

„Sunt 36 de ţări în care exportăm constant. Avem exporturi directe şi indirecte. O mare parte din distribuitorii naţionali redistribuie o parte din produse către reţele etnice sau non-etnice din alte ţări. Acolo nu ştim să spunem exact cât pleacă de la ei, dar din totalul cifrei de afaceri peste 60% exportăm direct, iar 40% se duce în piaţa naţională“. 

Citeşte continuarea articolului în platforma ZF Investiţi în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fabrica,
germania,
producator,
baicoi,
pregateste,
gusto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.