Surpriză: Italia are şansa să devină ar treilea mare producător de petrol al Europei. "E un zăcământ gigant, potenţialul este uriaş"

Postat la 31 mai 2013 59 afişări

Sub plantaţiile de măslini din sudul Italiei, al doilea mare furnizor de ulei de măsline din lume, se află cele mai mari rezerve onshore de ţiţei din Europa, care oferă ţării o armă de combatere a recesiunii şi şansa de a urca pe locul trei între ţările producătoare de petrol de pe continent.

Surpriză: Italia are şansa să devină ar treilea mare producător de petrol al Europei. "E un zăcământ gigant, potenţialul este uriaş"

 Basilicata, o provincie muntoasă şi puţin populată din arcul cizmei italiene, are rezerve de ţiţei de peste 1 miliard de barili, iar grupul italian Eni şi Total din Franţa intenţionează să dubleze cantitatea extrasă în regiune şi să majoreze producţia de petrol a Italiei la aproape 200.000 de barili pe zi, relatează Bloomberg.

Italia ar deveni astfel al treilea mare producător de petrol din Europa, după Marea Britanie şi Norvegia.

De la începerea producţiei în anii ’90, dezvoltarea exploatărilor din Basilicata a fost împiedicată de campanii ecologiste şi birocraţie, dar aceste impedimente sunt eliminate întrucât prioritatea guvernului este relansarea economiei aflată în scădere în ultimele şase trimestre, potrivit analiştilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/surpriza-italia-are-sansa-sa-devina-ar-treilea-mare-producator-de-petrol-al-europei-e-un-zacamant-gigant-potentialul-este-urias-10913831
10913831
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.