Surpriză de la Finanţe: Ministerul anunţă că IRCC, noua dobândă de referinţă, se aplică şi pentru Prima Casă, Prima Maşină şi Investeşte în Tine

Postat la 02 mai 2019 42 afişări

Regula includerii în formula de calcul a ratei de dobândă a indicelui de referinţă calculat exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare calculat trimestrial se aplică şi programelor guvernamentale Prima Casă, Prima Maşină şi Investeşte în Tine, anunţă Ministerul Finanţelor.

Surpriză de la Finanţe: Ministerul anunţă că IRCC, noua dobândă de referinţă, se aplică şi pentru Prima Casă, Prima Maşină şi Investeşte în Tine

Pentru creditele acordate în monedă naţională rata de dobândă va fi compusă din indicele de referinţă calculat trimestrial exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare, la care creditorul poate să adauge o anumită marjă fixă pe toată perioada derulării contractului.

 

Indicele de referinţă pentru credite acordate în lei cu dobândă variabilă se publică în fiecare zi lucrătoare pe site-ul Băncii Naţionale a României şi reprezintă rata de dobândă calculată ca medie ponderată a ratelor de dobândă cu volumele tranzacţiilor de pe piaţa interbancară. Indicele de referinţă se calculează la finalul fiecărui trimestru, ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice determinate pentru trimestrul anterior, urmând a se aplica de fiecare instituţie de credit pentru trimestrul următor.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dobanda,
aplicare,
anunt,
finante

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.