Surpriza anului: s-ar putea ca bosonul lui Higgs nici să nu existe

Postat la 17 septembrie 2011 30 afişări

"Particula lui Dumnezeu" (bosonul lui Higgs) ori nu există pur şi simplu, ori o vom găsi în curînd: aceasta este probabil declaraţia anului în mediile ştiinţifice internaţionale, şi aparţine cercetătorilor din cadrul Large Hadron Collider, de pe lângă CERN, Geneva.

În urma tuturor cercetărilor şi a experimentelor desfăşurate de specialiştii din cadrul CERN, aceştia au ajuns să nu mai excludă deloc posibilitatea ca presupusul boson al lui Higgs să nu existe defel.

Guido Tonelli, purtător de cuvânt al Compact Muon Solenoid Detector, un imens detector de particule care face parte din CERN, unde lucrează peste 3.600 cercetători, a declarat într-o conferinţă de presă: "Dacă excludem existenţa bosonului lui Higgs, avem de aface cu o descoperire revoluţionară, deoarece tot ce ştiam despre natură şi mecanismele din cadrul ei va trebui cu totul revizuit şi regândit. Cu alte cuvinte, întreaga ştiinţă umană trebuie reconsiderată. Trebuie doar să ne continuăm căutările. Maşinăria de care dispunem este atât de puternică încât prin intermediul ei vom putea explora teritorii noi şi nebănuite ale cunoaşterii".

Mai mult pe www.descopera.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/surpriza-anului-s-ar-putea-ca-bosonul-lui-higgs-nici-sa-nu-existe-8765431
8765431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.