Surprinzătoarele recorduri ale României: Cea mai mică bancnotă din lume, cea mai sângeroasă criminală. Cu ce mai intră ţara noastră în Guinness Book?

Postat la 01 martie 2012 15 afişări

Judecătoarea Guinness Syeda Subasi - Gemici, aflată la Bucureşti pentru a valida un nou record - o scrisoare de dragoste, compusă de Dragobete în Centrul istoric -, a acordat un interviu agenţiei MEDIAFAX, prilej de a aminti cele mai importante, dar şi inedite recorduri ale României.

Prima notă de zece la gimnastică - Nadia Comăneci, cea mai sângeroasă criminală - Elizabeth Bathory, dar şi recorduri legate de lumea modernă, precum cea mai mică bancnotă şi persoana care a primit cele mai multe scrisori din lume, au pus numele României în Cartea Recordurilor Guinness.

Recent, de Dragobete, România a realizat un nou record - scrisoarea de dragoste cu cei mai mulţi semnatari - validat de judecătoarea Syeda Subasi - Gemici.

Vineri, Syeda Subasi - Gemici stă într-un cort mic, pe Lipscani, în centrul istoric al Bucureştiului. În jurul ei se învârt domnişoare îmbrăcate în rochii cu garofiţe integrate în stofă, cu pălării imense, un domn în parpalac pe picioroange, un aviator cu aripi de fluture căruia îi lipseşte avionul cu elice, curioşi de toate felurile şi oameni care îşi scriu mesajele de iubire pe un panou. Femeia, care este judecător Guinness World Records, are în vizor fix panoul care stârneşte amuzamentul şi romantismul din trecători. "Transmite-le că, dacă nu îşi scriu numele, îi descalific", spune aceasta celor două ajutoare ale sale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bancnotă,
recorduri,
criminală,
Guinness Book
/actualitate/surprinzatoarele-recorduri-ale-romaniei-cea-mai-mica-bancnota-din-lume-cea-mai-sangeroasa-criminala-cu-ce-mai-intra-tara-noastra-in-guinness-book-9360565
9360565
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.