Supermarketurile ar putea fi obligate să aibă case de marcat pentru familii, fără rafturi cu dulciuri şi alimente nesănătoase

Autor: Diana Grigore Postat la 27 aprilie 2019 47 afişări

Mai mulţi parlamentari au depus la Senat un proiect legislativ care prevede înfiinţarea în fiecare supermarket a unei case de marcat dedicate familiilor cu copii minori, fără rafturi cu dulciuri şi alimente nesănătoase.

Propunerea legislativă pentru completarea art.4 din Ordonanţa Guvernului nr.99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă a fost iniţiată de mai mulţi parlamentari din UDMR, Pro-România şi un deputat USR.

„Prezenta iniţiativă legislativă are drept scop crearea cadrului legal pentru existenţa acelor case de marcat în incinta supermagazinelor sau hipermagazinelor, dedicate numai familiilor, fără dulciuri şi fără alimente nesănătoase expuse. Aceste case de marcat vor fi folosite doar de către acele familii care au copii minori. Propunerea legislativă este menită să protejeze copiii împotriva dulciurilor şi a celorlalte alimente care nu sunt indicate pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor, fiind afişate pe rafturile de pe lângă casele de marcat, evitând astfel situaţiile în care copiii vor să li se cumpere astfel de produse de către părinţi sau aparţinători”, potrivit expunerii de motive a proiectului legislativ.

Iniţiatorii susţin că România se află pe locul al doilea în Europa la obezitate infantilă, iar procentul copiilor cu diabet de tip II este în creştere alarmantă.

De asemenea, ei afirmă că „în medie, la nivelul statelor membre ale UE, 17% din populaţia adultă suferă de obezitate. Mai mult, 52% din adulţii europeni sunt consideraţi supraponderali sau obezi”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CASE,
MARCAT,
PROIECT

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.