100 cele mai puternice femei din business: Ella Kalai, economist-şef { Alpha Bank }

Autor: Ioana Matei Postat la 26 aprilie 2019 232 afişări

„Nu cred că reuşita în afaceri în România are alţi determinanţi decât oriunde în lume. Cred cĂ ea depinde de profesionalism, de oamenii cu care ajungi să faci echipă, pentru că este foarte adevĂrat că cei ce se aseamĂnă se adună. Sfatul meu pentru tinerii economişti este să fie deschişi la opinii diverse, să Încerce să recunoască conexiunile între lucruri care par să fie independente şi apoi să-şi formeze propria opinie conform celor învăţate, mersului lucrurilor şi în cele din urmă, experienţei.”

100 cele mai puternice femei din business: Ella Kalai, economist-şef { Alpha Bank }

•   Doctor în economie, Ella Kallai este absolventă a Facultăţii de Cibernetică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice şi a Facultăţii de Matematică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

•   S-a alăturat echipei Alpha Bank România în 2001, iar în 2006 a fost numită economist-şef.

•   Experienţa anterioară celei bancare include poziţii în cadrul departamentelor de cercetare de la Institutul pentru Economie al Academiei de Ştiinţe din Cehia, Université de Paris 1 (Franţa), Center for Integration Studies, Bonn (Germania), Institutul de Tehnică de Calcul din Cluj-Napoca. A obţinut titlul de doctor în economie la Université de Paris 1, Panthéon-Sorbonne, în 2000, Universitatea Carol din Praga şi State University din New York în 2001.

•   Cariera sa a avut mai multe faţete, dar firul roşu care a făcut legătura între ele a fost cercetarea, indiferent că a fost cercetare în domeniul IT sau în domeniul economic, cercetare fundamentală sau cercetare aplicată.

•   Regula sa de bază este recunoştinţa către toţi cei care, într-un fel sau altul, au ajutat-o să îşi urmeze drumul.

Active totale (2017): 15,6 mld. lei

Profit (2017): 214,7 mil. lei

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.