PAŞTE 2019: Preţul cărnii de miel în pieţele şi magazinele din ţară. Cele mai bune oferte, pe Facebook/ Mulţi fermieri preferă exportul

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 26 aprilie 2019 41 afişări

Preţul cărnii de miel din pieţele şi magazinele din ţară este similar cu cel practicat de producători anul trecut: 20-27 de lei/kilogram. Oferte mai bune se găsesc, însă, pe Facebook, de unde doritorii pot cumpăra cu până la 10 lei mai ieftin kilogramul de carne de miel.

Galaţi

Carnea de miel a apărut în magazinele şi pieţele din Galaţi. Chiar dacă în judeţ există un singur abator autorizat pentru sacrificarea animalelor, carnea de miel nu lipseşte din galantare.

Totuşi, preţurile sunt mai mari decât anii trecuţi, deoarece producătorii au foarte puţini miei. Majoritatea animalelor au fost vândute deja la export, iar cele rămase sunt sacrificate înainte de Paşte.

La marile magazine, carcasa de miel se vinde cu 27 lei kilogramul, în timp ce crescătorii de la sate cer 16 lei pe kilogramul de miel tăiat şi 10 lei pe kilogram pentru animalul viu.

„Sunt miei puţini pe piaţă, asta înseamnă preţuri mai mari. Acum mielul în viu se vinde cu 10-12 lei kilogramul, iar carcasa costă până la 20 de lei, la producător. La magazin este mai scump. Multe tranzacţii s-au făcut cu firme arabe, în ultima perioadă au cumpărat mii de miei. Sunt fermieri care nu mai au deloc animale, au vândut tot, au venit tiruri, au încărcat toate animalele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, fermierul Daniel Lupaşcu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MIEL,
OFERTĂ,
PIAŢĂ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.