Sunteti pregătiţi să plătiţi pentru a sta pe Facebook?

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 03 octombrie 2023 103 afişări

Sunteti pregătiţi să plătiţi pentru a sta pe Facebook?

Meta vrea să le ceară utilizatorilor din Uniunea Europeană să plătească dacă vor să beneficieze în continuare de aplicaţiile companiei fără reclame ţintite, scrie Financial Times.

Gigantul ar urma să taxeze cu 14$ folosirea Instagram, respectiv 17$ dacă este vorba şi de aplicaţia Facebook. Schimbarea ar urma să fie anunţată în câteva săptămâni.

Mai multe platforme de socializare au început recent să solicite bani pentru funcţii extra, deoarece modelul de afaceri tradiţional este pus la îndoială de autorităţi şi de companiile de marketing.

Tiktok testează deja un serviciu ce le permite utilizatorilor să plătească un abonament pentru a scăpa de reclame. Totodată, Snapchat şi X (fost Twitter) oferă funcţii exclusive pentru utilizatorii plătitori.

Meta se confruntă cu probleme legale serioase în Uniunea Europeană, compania fiind nevoită să se supună unei decizii luate în justiţia din Luxemburg cu privire la confidenţialitatea utilizatorilor.

Curtea a arătat că Meta „nu poate justifica” folosirea datelor personale pentru publicitate ţintită, decât în cazul în care utilizatorii sunt de acord. Instanţa a mai arătat că Meta ar putea folosi un model de abonament.

„Drepturile fundamentale nu sunt de vânzare”, a declarat Max Schrems, activist austriac pentru confidenţialitate online. „Asta înseamnă că doar cei bogaţi îşi pot folosi drepturile”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Meta,
Facebook,
Instagram,
aplicatii,
bani,
abonament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.