Scandal între primăria Romei şi Biserica Catolică: Cum vor fi administraţi banii din Fontana di Trevi

Autor: Ioana Matei Postat la 16 ianuarie 2019 379 afişări

„Dacă arunci o monedă în Fontana di Trevi, din Roma, vei avea noroc şi, într-o zi, te vei întoarce în Oraşul Etern”, spune legenda, menţionată într-un articol al publicaţiei britanice Telegraph.

Scandal între primăria Romei şi Biserica Catolică: Cum vor fi administraţi banii din Fontana di Trevi

Ei bine, tradiţia pentru milioane de turişti s-a dovedit a fi o sursă de conflict între autorităţile Romei şi Biserica Catolică. În mod tradiţional, monede în valoare de 1,5 milioane de euro sunt aruncate în fiecare an în fântâna devenită unul dintre principalele repere turistice. Până acum, acestea ajungeau la o organizaţie caritabilă catolică, Caritas, pentru a-i ajuta pe săracii şi pe oameni ai străzii care trăiesc în oraş.

Acum, primarul Romei, Virgina Raggi, spune că monede în valoare de 4.000 de euro trebuie să ajungă în fiecare zi la primărie. Astfel, de la 1 aprilie anul acesta, donaţiile nu vor mai fi plătite organizaţiei caritabile, ci vor fi folosite de consiliul Romei pentru mentenanţa altor obiective culturale şi pentru proiecte sociale.

Schimbările propuse nu au lăsat fără reacţii Biserica Catolică. Avvenire, un cotidian religios, a lansat un atac la adresa consiliului şi a descris birocraţia oraşului „inamicul săracilor” într-un articol de primă pagină.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
monede,
aruncare,
turisti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.