Suma enormă pe care PokerStars a ales să o plătească. Ce se va alege de cea mai mare companie de poker online din lume

Autor: Razvan Muresan Postat la 01 august 2012 151 afişări

PokerStars, cea mai mare companie de poker online din lume, a acceptat să plătească 731 de milioane de dolari pentru a i se retrage acuzaţiile legate de metode frauduloase de a procesa plăţile şi ocolirea restrictţiilor impuse jocurilor de noroc online, scrie forbes.com.

În cadrul acordului, PokerStars, localizată în insula Man, în apropierea Irlandei, va achiziţiona Full Tilt Poker, un vechi rival care a colapsat ca urmare a unei decizii a autorităţilor americane de a închide operaţiunile celor mai mari operatori din poker. Înţelegerea prevede ca 547 de milioane de dolari să se îndrepte înspre guvernul SUA, iar 184 de milioane pentru despăgubirea clienţilor Full Tilt care aveau sume de bani în conturile companiei.

Acordul va pune capăt episodului Full Tilt Poker, o companie construită de Ray Bitar, cu ajutorul campionilor la poker Chris "Jesus" Ferguson şi Howard Lederer, despre care Preet Bharara, procurorul din Manhattan, susţine că a fost o schemă Ponzi. Ofensiva procurorului continuă, incluzând acuzaţii la adresa fondatorului pokerstars, Isai Scheinberg, legate de activităţi ilegale de pariuri. Bitar, întors recent în SUA din Irlanda pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile formulate împotriva sa, a pledat nevinovat şI a fost eliberat pe cauţiune.

Cât despre Scheinberg, se presupune că s-ar afla în insula Man.Fondatorul PokerStars a avut motive întemeiate pentru a parafa întelegerea cu autorităţile. Deşi plata a 731 de milioane este dificilă, pokerstars poate să continue să domine piaţa internaţională de poker online fără a mai fi necesar să se confrunte cu urmările anchetei guvernului SUA.

În plus, pokerstars nu va mai avea grija concurenţei rivalului său, Full Tilt, şi va câştiga încrederea clienţilor prin despăgubirea abonaţilor Full Tilt Poker şi continuarea operaţiunilor în afara SUA după aprilie 2011.

"Acest rezultat demonstrează dezvoltarea noastră globală ca lider al industriei de poker online şI angajamentul nostrum de a lucra cu guvernele şI autorităţile ca să asigurăm cele mai înalte standarde de protecţie pentru clienţi", a declarat Mark Scheinberg, fiul lui Isai Scheinberg şi preşedinte al PokerStars.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PokerStars,
jocuri,
companie
/actualitate/suma-enorma-pe-care-pokerstars-a-ales-sa-o-plateasca-ce-se-va-alege-de-cea-mai-mare-companie-de-poker-online-din-lume-9915388
9915388
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.