Suceveanul care şi-a exploatat prin muncă cei cinci copii timp de 16 ani, trimis în judecată

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 22 decembrie 2022 299 afişări

Suceveanul bănuit că şi-a exploatat prin muncă cei cinci copii, pe care i-a obligat să lucreze la ferma de măgari a familiei şi la o fabrică de cauciucuri dintr-o localitate din judeţ, interzicându-le să meargă la şcoală, a fost trimis în judecată.

Suceveanul care şi-a exploatat prin muncă cei cinci copii timp de 16 ani, trimis în judecată

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane în formă continuată, prevăzute de art. 210 alin. (1) lit. a) şi b) C. p. raportat la art. 182 lit. a) C. p., cu aplicarea art. 35 alin. (1) C. p. (5 infracţiuni) şi relele tratamente aplicate minorului prevăzute de art. 197 alin. (1) din Codul penal (4 infracţiuni)”, anunţă DIICOT.

În cauză s-a reţinut că, în perioada 2006 – iunie 2022, inculpatul şi-a exploatat prin muncă cei cinci copii minori, pe care i-a obligat să presteze activităţi agricole de îngrijire a animalelor din ferma familiei şi la o fabrică de cauciucuri dintr-o localitate din judeţul Suceava, în scopul obţinerii de beneficii materiale.

„Astfel, copiii erau treziţi în fiecare zi, indiferent de anotimp sau de temperaturile înregistrate, la orele patru sau cinci dimineaţa şi erau forţaţi, prin recurgerea la acte de agresive fizică şi psihică, să muncească în gospodăria proprie până la orele 22:00 – 23:00. Totodată, în calitate de părinte, inculpatul le-a interzis copiilor să se implice în activităţi adecvate cu prietenii, activităţi recreative specifice vârstei, să frecventeze sau să continue cursurile şcolare, măsuri şi tratamente care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a minorilor. Persoanele vătămate au fost exploatate în această modalitate încă de la împlinirea vârstei de 8 sau 9 ani, inculpatul profitând de poziţia de autoritate pe care o deţinea şi de imposibilitatea minorilor de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa”, potrivit comunicatului de presă.

În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii asupra sumei de 9500 de lei şi a 3 bunuri imobile în valoare de 86.844 de lei în vederea recuperării prejudiciului adus persoanelor vătămate pentru care procurorul a exercitat din oficiu acţiunea civilă estimând valoarea acestuia la 100.000 de lei, câte 20.000 de lei pentru fiecare persoană vătămată, dar şi acoperirii cheltuielilor judiciare aferente urmăririi penale, în cuantum de 2.000 de lei.

„Pe parcursul urmăririi penale, persoanele vătămate au fost evaluate psihologic şi medico-legal şi au beneficiat consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Suceava”, se menţionează în finalul comunicatului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
diicot,
tată

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.