SUA vor să trimită un avion de spionaj în spaţiul sud-coreean în timpul summitului nuclear

Postat la 12 martie 2012 16 afişări

Statele Unite intenţionează să trimită un avion de spionaj în spaţiul aerian sud-coreean pentru a detecta eventuale atacuri din partea Coreei de Nord în timpul summitului nuclear internaţional, care se va desfăşura la Seul la sfârşitul lui martie, relatează presa sud-coreeană.

Forţele americane şi sud-coreene intenţionează să mobilizeze un avion J-STARS (Surveillance Target Attack Radar System) în timpul summitului de la 26 şi 27 martie, precizează agenţia Yonhap. Supravegherea Coreei de Nord a fost consolidată înaintea acestui forum, la care vor participa aproximativ 50 de şefi de stat, între care şi preşedintele Statelor Unite, Barack Obama. "Alerta militară va fi menţinută la cel mai înalt nivel pentru a proteja în faţa unui eventual atac terestru, maritim sau aerian, precum şi în faţa unui atac cibernetic", a declarat un oficial militar de rang înalt sud-coreean, citat de Yonhap.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spionaj,
sua,
summit,
avion
/actualitate/sua-vor-sa-trimita-un-avion-de-spionaj-in-spatiul-sud-coreean-in-timpul-summitului-nuclear-9392287
9392287
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.